duoen Garness

Tiårsfest med gratiskonsert

Danielsen Ungdomsskule Sotra fyller ti år. Fredag 17. september feiret de seg selv med gratiskonsert i aulaen.

– Dette er først og fremt for at jubileet skal være kjekt for elevene. Vi ønsker å gi en god opplevelse til de som er elever her, sier rektor Martin Ruud.

Skal vi tro elevene, har han truffet godt med planen.
– Ja, dette er jo digg, sier Hattun Rune Bø i 10 B. Sammen med Marius Hjortland har han inntatt plassen bak ved miksepulten for å lære noen lyd-triks.

– Er det konserten som er gøy eller det å slippe vanlig undervisning?
– Begge deler, gliser guttene, som er godt fornøyd med å være elever ved Danielsen på Sotra.
– Folk er mer disiplinert her enn i den offentlige skolen, og så er det et annet miljø, sier unge Bø, som ikke er i tvil om hvor han trives best.
– Det er helt klart her.

Vokser
Også rektor Ruud er fornøyd med tingenes tilstand for jubilanten.
– Vi er veldig oppegående og vi vokser fortsatt. Det må vi ta som et godt tegn. Jeg tror vi har et godt konsept som vi greier å fornye hele vegen, sier Ruud.

Skolen har nå nærmere 300 elever fordelt på 250 på ungdomstrinnet og 45 på barnetrinnet. Den største utfordringen framover er den fysiske plassen.
– Ja, skal vi vokse enda mer, må vi bygge nytt. Det er en utfordring i seg selv, sier Ruud.

Bred markering
Alle tidligere elever og ansatte var invitert til bursdagskonserten, der brorparten av publikum var årets elever. Artistene de fikk høre var Rudi fra Bergen, som snart er klar med sin første plate. I tillegg opptrådte duoen Garness, bestående av tvillingsøstrene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad.

Jubileet ble også markert med en mer formell tilstelning kvelden i forvegen og med et jubileumsskrift som kommer i løpet av høsten.